Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
Cukinię pokrój na plasterki, paprykę (po zdjęciu skórki i odcięciu gniazd nasiennych) w paski, szalotki w piórka. Usmaż je na maśle ze szczyptą soli. Pomidora sparz, obierz ze skóry, pokrój w kostkę.
Liście szczawiu zblanszuj. Warzywa przełóż do formy do zapiekania. Śmietanę połącz z jajkami i serem, dopraw do smaku. Wylej na warzywa i gotuj w kąpieli wodnej w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Gotowy flan oprósz świeżo zmielonym pieprzem i oregano.Źródło: Show