Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 78
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 78
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Cukinię pokrój na plasterki, paprykę (po zdjęciu skórki i odcięciu gniazd nasiennych) w paski, szalotki w piórka. Usmaż je na maśle ze szczyptą soli. Pomidora sparz, obierz ze skóry, pokrój w kostkę.
Liście szczawiu zblanszuj. Warzywa przełóż do formy do zapiekania. Śmietanę połącz z jajkami i serem, dopraw do smaku. Wylej na warzywa i gotuj w kąpieli wodnej w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Gotowy flan oprósz świeżo zmielonym pieprzem i oregano.Źródło: Show