Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Francuski suflet na zimno"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23019
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 941
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104827
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23019
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 941
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104827
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Rozpuść żelatynę w gorącej wodzie. Ostudź i wlej do śmietany.
Ubij w dużej misce śmietanę z jedną łyżką cukru.
Ugnieć truskawki na purée, zostaw kilka do dekoracji.
Zmiksuj truskawki. W osobnej, suchej misce ubij białka. Dodaj do piany pozostały cukier i dalej ubijaj. Delikatnie wymieszaj ze śmietaną, dodaj purée z truskawek.
Umieść na brzegu miseczek po pasku pergaminu, tak by 2 cm wystawały nad brzeg naczynia. Rozlej truskawkową masę. Włóż deser do lodówki na 3 godziny albo całą noc. Po ostudzeniu wyjmij papierki, a wystające brzegi sufletów ozdób pokrojonymi migdałami. Podawaj udekorowane truskawkami.Źródło: Olivia