Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Francuski suflet na zimno"
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9088
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5894
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9088
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5894
Składniki
Rozpuść żelatynę w gorącej wodzie. Ostudź i wlej do śmietany.
Ubij w dużej misce śmietanę z jedną łyżką cukru.
Ugnieć truskawki na purée, zostaw kilka do dekoracji.
Zmiksuj truskawki. W osobnej, suchej misce ubij białka. Dodaj do piany pozostały cukier i dalej ubijaj. Delikatnie wymieszaj ze śmietaną, dodaj purée z truskawek.
Umieść na brzegu miseczek po pasku pergaminu, tak by 2 cm wystawały nad brzeg naczynia. Rozlej truskawkową masę. Włóż deser do lodówki na 3 godziny albo całą noc. Po ostudzeniu wyjmij papierki, a wystające brzegi sufletów ozdób pokrojonymi migdałami. Podawaj udekorowane truskawkami.Źródło: Olivia