Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo wykwintne, delikatne, świeże, pachnące ciasto. Ma niezapomniany smak. Jest zrobiony z prostych składników i okazuje się niesamowicie pysznym deserem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93301
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1881
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5700
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5680
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93301
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1881
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5700
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5680
Składniki
Jajko i cukier wymieszać, dodać masło, sól, mleko i mąkę, zagnieść ciasto. Rozwałkować na 2 mm grubości. Piec pod prasą ze zbóż przez 20-25 minut w temperaturze 200 ° C.
W łaźni wodnej wymieszaj jajka, żółtka, cukier, sok z cytryny, skórkę i masło. zamieszać przez około 10 minut, aż zgęstnieje. Wlać do przygotowanej tarty i piec przez 6 minut w temperaturze 180 C.