Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo wykwintne, delikatne, świeże, pachnące ciasto. Ma niezapomniany smak. Jest zrobiony z prostych składników i okazuje się niesamowicie pysznym deserem.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5719
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4139
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 221
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5719
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4139
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 221
Składniki
Jajko i cukier wymieszać, dodać masło, sól, mleko i mąkę, zagnieść ciasto. Rozwałkować na 2 mm grubości. Piec pod prasą ze zbóż przez 20-25 minut w temperaturze 200 ° C.
W łaźni wodnej wymieszaj jajka, żółtka, cukier, sok z cytryny, skórkę i masło. zamieszać przez około 10 minut, aż zgęstnieje. Wlać do przygotowanej tarty i piec przez 6 minut w temperaturze 180 C.