Do góry

Desery Przepis na:

Francuskie ciasto cytrynowe

Francuskie ciasto cytrynowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 343

Dodano:

Odsłon: 4111

To bardzo wykwintne, delikatne, świeże, pachnące ciasto. Ma niezapomniany smak. Jest zrobiony z prostych składników i okazuje się niesamowicie pysznym deserem.

Składniki

  • Tarta: 1 jajko
  • 100 g cukru
  • 100 g masła
  • sól
  • 320 g szklanki mąki
  • 1 łyżka mleka
  • Suflet: 3 jajka
  • 3 żółtka
  • 100 g cukru
  • 150 ml soku z cytryny
  • skórka z 1 cytryny
  • 100 g masła
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajko i cukier wymieszać, dodać masło, sól, mleko i mąkę, zagnieść ciasto. Rozwałkować na 2 mm grubości. Piec pod prasą ze zbóż przez 20-25 minut w temperaturze 200 ° C.

  2. W łaźni wodnej wymieszaj jajka, żółtka, cukier, sok z cytryny, skórkę i masło. zamieszać przez około 10 minut, aż zgęstnieje. Wlać do przygotowanej tarty i piec przez 6 minut w temperaturze 180 C.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń