Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu.
Jeden płat ciasta francuskiego wykładamy na posmarowaną tłuszczem ,blaszkę. Nakłuwamy widelcem i zapiekamy 5 min w temperaturze 200°C. Wyciągamy i studzimy.
W garnku podgrzewamy mleko razem z cukrem i kostką masła. Zagotowujemy ,dodajemy budynie rozpuszczone w zimnym mleku i energicznie mieszamy trzepaczką do uzyskania pełnej gładkości kremu. Krem wykładamy na podpieczone ciasto.
Gruszki obieramy ,kroimy na połówki i wciskamy je w krem ,posypujemy cukrem cynamonowym. Na wierzch kładziemy drugi płat ciasta francuskiego ,dociskając do gruszek (tam gdzie są gruszki ,robimy paski nożykiem). Wierzch smarujemy skondensowanym słodzonym mlekiem. Całość zapiekamy w temperaturze 200°C przez 30 min. Studzimy i wkładamy do lodówki. Podajemy mocno schłodzone.
Zabawne marchewki z ciasta francuskiego to dobry pomysł na przyjęcie dla dzie...
Odsłon: 2783
Ciasto francuskie to jedno z moich ulubionych. Choć jest dość kaloryczne co j...
Odsłon: 2149
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2828
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 40
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 43
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 535
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 211
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2828
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 40
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 43
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 535
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 211
Składniki
Jeden płat ciasta francuskiego wykładamy na posmarowaną tłuszczem ,blaszkę. Nakłuwamy widelcem i zapiekamy 5 min w temperaturze 200°C. Wyciągamy i studzimy. W garnku podgrzewamy mleko razem z cukrem i kostką masła. Zagotowujemy ,dodajemy budynie rozpuszczone w zimnym mleku i energicznie mieszamy trzepaczką do uzyskania pełnej gładkości kremu. Krem wykładamy na podpieczone ciasto. Gruszki obieramy ,kroimy na połówki i wciskamy je w krem ,posypujemy cukrem cynamonowym. Na wierzch kładziemy drugi płat ciasta francuskiego ,dociskając do gruszek (tam gdzie są gruszki ,robimy paski nożykiem). Wierzch smarujemy skondensowanym słodzonym mlekiem. Całość zapiekamy w temperaturze 200°C przez 30 min. Studzimy i wkładamy do lodówki. Podajemy mocno schłodzone.
Przepisy Desery
Desery
Fit jogurtowiec jagodowy na owsianym spodzie
Desery
Truskawkowy jogurciak z kokosową nutą
Desery
Tort Knoppers
Desery
Najlepsze ciasto na upały
Fit jogurtowiec jagodowy na owsianym spodzie
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 3
Truskawkowy jogurciak z kokosową nutą
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 40