Desery Przepis na:
Francuskie kwiatuszki z czarną porzeczką

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 709
Dodano: 20.03.2016
Odsłon: 408
Składniki
- Ciasto francuskie 1 rulon
- Dżem z czarnej porzeczki 1 sloiczek
- Jajko 1 sztuka
- Czarny sezam 2 łyżki
> 6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Wyciąć foremką z ciasta francuskiego kwiatuszki.
-
Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
-
Każdy kwiatuszek posmarować roztrzepanym jajkiem, a na to nałożyć łyżeczkę dżemu z czarnej porzeczki.
-
Wyciąć radełkiem paski z ciasta francuskiego i ułożyć kratkę na każdym ciastku.
-
Wierzch każdego ciastka znowu posmarować roztrzepanym jajkiem.
-
Posypać czarnym sezamem.
-
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez około 15 minut.
-
Smacznego !
Komentarze do przepisu (0)