Do góry

Desery Przepis na:

Francuskie kwiatuszki z czarną porzeczką

Francuskie kwiatuszki z czarną porzeczką

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 709

Dodano:

Odsłon: 408

To kolejny mój bardzo szybki deserek z ciasta francuskiego. Dodatki do tych ciasteczek mogą być naprawdę różne, zależy kto co lubi :-)

Składniki

> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wyciąć foremką z ciasta francuskiego kwiatuszki.

  2. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  3. Każdy kwiatuszek posmarować roztrzepanym jajkiem, a na to nałożyć łyżeczkę dżemu z czarnej porzeczki.

  4. Wyciąć radełkiem paski z ciasta francuskiego i ułożyć kratkę na każdym ciastku.

  5. Wierzch każdego ciastka znowu posmarować roztrzepanym jajkiem.

  6. Posypać czarnym sezamem.

  7. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez około 15 minut.

  8. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń