Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka francuskie są bardzo szybkie do zrobienia, a co najważniejsze świetnie smakują. To wyjątkowy deser tylko dla dorosłych :-)
Szukasz nowego przepisu na danie obiadowe? Koniecznie musisz wypróbować przep...
Odsłon: 2595
Smaczna Włoska przekąska, jest to grzanka z pieczywa posmarowanego oliwą i ro...
Odsłon: 27
Bardzo szybka nieskomplikowana przekąska. Smaczna i kusząca, bardzo szybko zn...
Odsłon: 94
Przepis na tą zapiekankę dostałam od szwagierki, która mieszka w Grecji około...
Odsłon: 248
Smaczna Włoska przekąska, jest to grzanka z pieczywa posmarowanego oliwą i ro...
Odsłon: 27
Bardzo szybka nieskomplikowana przekąska. Smaczna i kusząca, bardzo szybko zn...
Odsłon: 94
Przepis na tą zapiekankę dostałam od szwagierki, która mieszka w Grecji około...
Odsłon: 248
Składniki
W trzech kubkach namoczyć bakalie ( każde osobno ) w białym rumie.
Rozwinąć ciasto francuskie, pociąć radełkiem na kwadraty, na każdym kwadracie naciąć dwie literki L.
Posmarować roztrzepanym jajkiem pocięte ciasto francuskie.
Przekładać nacięte brzegi po przekątnej i lekko docisnąć do brzegów; ponownie brzegi posmarować roztrzepanym jajkiem.
Na środek łódeczki układać namoczoną śliwkę w rumie.
Obok śliwki położyć namoczone rodzynki.
Dołożyć namoczoną żurawinę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec do zrumienienia przez około 15 minut.
Upieczone łódeczki pozostawić do ostygnięcia.
Smacznego !
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimno z malinami i galaretką
Desery
Arroz doce czyli ryż na słodko
Desery
Muffiny z czekoladą i bitą śmietaną
Desery
Sernik na zimno
Sernik na zimno z malinami i galaretką
Polecam smaczny sernik na zimno. Sernik z pysznymi słodkimi malinami oraz lek...
Odsłon: 7
Arroz doce czyli ryż na słodko
Arroz doce to deser portugalski. deserek na mleku z cynamonem na słodko. Taki...
Odsłon: 122