Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka francuskie są bardzo szybkie do zrobienia, a co najważniejsze świetnie smakują. To wyjątkowy deser tylko dla dorosłych :-)
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 336
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34150
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 159
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 336
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34150
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 159
Składniki
W trzech kubkach namoczyć bakalie ( każde osobno ) w białym rumie.
Rozwinąć ciasto francuskie, pociąć radełkiem na kwadraty, na każdym kwadracie naciąć dwie literki L.
Posmarować roztrzepanym jajkiem pocięte ciasto francuskie.
Przekładać nacięte brzegi po przekątnej i lekko docisnąć do brzegów; ponownie brzegi posmarować roztrzepanym jajkiem.
Na środek łódeczki układać namoczoną śliwkę w rumie.
Obok śliwki położyć namoczone rodzynki.
Dołożyć namoczoną żurawinę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec do zrumienienia przez około 15 minut.
Upieczone łódeczki pozostawić do ostygnięcia.
Smacznego !