Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szybki deser dla leniwych
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25690
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2675
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1306
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25690
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2675
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1306
Składniki
Płat ciasta francuskiego dzielę na pół po długości i na 3 części po szerokości Odkładam 4 duże kawałki a pozostałe 2 dzielę każdy na 8 pasków
Z 16 cienkich kawałków robię "ramkę" i wkładam tak przygotowane ciasteczka do rozgrzanego do 220stopni piekarnika na 5 minut
Po 5 minutach wyciągam, smaruję całość rozbitym jajkiem, a ramkę obsypuję brązowym cukrem W zależności od owoców: jeśli robie z jabłkami to tez w tym momencie układam je na ciasteczku i posypuję cukrem jeśli robię z truskawkami to wole jak są swieze i dodaję dopiero po upieczeniu Ciasteczka wracają do piekarnika na 8-9 minut (temperatura zmniejszona do 200stopni) Smacznego <3