Do góry

Desery Przepis na:

Francuskie serduszka Renaty

Francuskie serduszka Renaty

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 770

Dodano:

Odsłon: 563

Ciasteczka są bardzo smaczne, polecam.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Francuskie serduszka Renaty

Przygotowanie

  1. Wylepić foremki silikonowe w kształcie serduszka ciastem francuskim.

  2. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać cynamon, żurawinę suszoną oraz cukier i dokładnie wymieszać.

  3. Napełnić farszem jabłkowym serduszka silikonowe.

  4. Wyciąć radełkiem paski z ciasta francuskiego i nałożyć na serduszka, posypać czarnym sezamem.

  5. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 15-20 minut.

  6. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń