Do góry

Desery Przepis na:

Francuskie z bananem i nutellą

Francuskie z bananem i nutellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 573 Ocena: 10264

Dodano:

Odsłon: 1969

Sposób na szybkie i pyszne bułeczki.

Składniki

5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schłodzone ciasto francuskie rozwijamy, kroimy w paski wzdłuż krótszego boku. Szerokość około 2,5 cm.
    Paski ciasta smarujemy dość cienką warstwą nutelli.
    Na nutelli rozkładamy cienkie półplasterki banana.
    Paski rolujemy, przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia, schładzamy.
    Potem pieczemy w 220 C 16-20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 marca Nie ma to jak francuz :) U nas zawsze dwa leżakują na straży hihi i w razie "W" są wyciągane i robi się z nich takie pyszności, jak Twoje :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 12 marca Ciasto francuskie zawsze się sprawdza...fajny pomysł na bułeczki:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń