Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 832 Ocena: 16539
Dodano: 12.03.2019
Odsłon: 3248
Schłodzone ciasto francuskie rozwijamy, kroimy w paski wzdłuż krótszego boku. Szerokość około 2,5 cm.
Paski ciasta smarujemy dość cienką warstwą nutelli.
Na nutelli rozkładamy cienkie półplasterki banana.
Paski rolujemy, przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia, schładzamy.
Potem pieczemy w 220 C 16-20 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

konhambos 14 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Cudowne!2 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 13 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Szybkie i pyszne.:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 13 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Smaczne :-)2 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 12 marca 2019Zgłoś do usunięcia
pysznie :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 12 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Nie ma to jak francuz :) U nas zawsze dwa leżakują na straży hihi i w razie "W" są wyciągane i robi się z nich takie pyszności, jak Twoje :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 12 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Ciasto francuskie zawsze się sprawdza...fajny pomysł na bułeczki:)2 Kto głosował? | Odpowiedz