Do góry

Desery Przepis na:

Frużelina czyli domowy kisiel truskawkowy z kawałkami owoców

Frużelina czyli domowy kisiel truskawkowy z kawałkami owoców

Autor:

Przepisów i artykułów: 802 Ocena: 49867

Dodano:

Odsłon: 1869

Po pierwsze : truskawkowy kisiel, który obowiązkowo jem z sokiem. Po drugie: frużelina do gofrów.

Składniki

  • truskawki mrożone 400g
  • woda 500 ml
  • zawiesina: 100 ml wody, mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • cukier 2 łyżki
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Frużelina czyli domowy kisiel truskawkowy z kawałkami owoców

Przygotowanie

  1. Zawiesinę utrzeć tak, aby miała jednolitą konsystencję. Zagotować wodę z truskawkami (lekko rozdrobnione za pomocą łyżki) i cukrem. Następnie wlać do niej zawiesinę i mieszać do momentu, aż powstanie kisiel.

  2. Uwaga: Ilość cukru możemy zwiększyć. Wszystko zależy od tego, jak słodki chcemy deser.


  3. SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń