Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Galaretka czekoladowa"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Do garnka wlej wodę, śmietanę, dodaj cukier i kakao. Dokładnie wymieszaj i podgrzewaj powoli, gotuj ok. 3 min, a następnie zestaw z ognia, dodaj żelatynę i dokładnie wymieszaj, aż się rozpuści.
Galaretkę wlej do salaterek lub miseczek opłukanych zimną wodą i odstaw w chłodne miejsce, aby zastygła. Przed podaniem możesz wyjąć ją na talerze i dowolnie udekorować.Źródło: Świat kobiety