Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 131
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 158
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 330
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 131
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 158
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 330
Składniki
10 granatów przekroić na ćwiartki ,wyłuskać pestki. Umieścić w rondlu ,zalać wodą (200 ml) ,sokiem z cytryny ,wsypać cukier. Doprowadzić do wrzenia ,gotować 15 min ,zdjąć z ognia ,dodać rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę. Dokładnie wymieszać. Ostudzić galaretkę i przelać do pucharków (6). Serek roztrzepać ,by był puszysty. Pozostałe granaty podzielić na ćwiartki i wyjąć pestki. Pucharki napełnić masą serową ,posypać pestkami granatu. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.