Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny kolorowy deser. Polecam :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7604
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 218
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2484
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7604
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 218
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2484
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Składniki
Galaretki na kostkę: agrestową - 1 opak. wiśniowa - 1 opak. szafirowa - 1 opak. Galaretki rozpuszczamy każdą w innej miseczce, 1 szklanka wrzącej wody na 1 galaretkę. Schłodzone galaretki wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie kroimy galaretki w kosteczkę i razem ze sobą mieszamy, po wymieszaniu kosteczek wstawiamy je do lodówki.
W między czasie w większej misce rozrabiamy 2 galaretki cytrynowe zalewając dwoma szklankami wrzącej wody dokładnie mieszamy żeby galaretki dobrze się rozpuściły, odstawiamy do ostudzenia. Gdy będą miały konsystencję kisielu wlewamy do miski z wymieszanym z cukrem pudrem i cukrem waniliowym serem, dobrze mieszamy.
Po wymieszaniu dodajemy pokrojone w kostkę galaretki i ponownie dobrze mieszamy.
Po wymieszaniu wlewamy masę do szklanej miski wyłożonej folią spożywczą.
Przykrywamy plackiem ciasta kruchego i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Po kilkugodzinnym chłodzeniu możemy wyjąć z miski nasz galaretkowiec serowy, kroić i konsumować.
Smacznego!!!