Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne pączki z parzonego ciasta. Pączki te znane są pod wieloma nazwami: gniazdka, pączki hiszpańskie, pączki wiedeńskie lub pączki parzone. Jak by ich nie nazywać są naprawdę bardzo smaczne i jedne z moich ulubionych pączków. Delikatne, lekkie i puszyste.
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 123
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3734
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 164
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 123
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3734
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 164
Składniki
W garnuszku zagotować wodę wraz z masłem i szczypta soli. Kiedy woda się zagotuje, a masło rozpuści, pod garnkiem zmniejszyć grzanie i przesiać do niego mąkę. Całość dokładnie i szybko wymieszać. Ciasto ma odchodzić od ścianek garnka. Gotowe ciasto odstawić do ostygnięcia.
W międzyczasie z papieru do pieczenia wyciąć kwadraty ( ich wielkość zależy od tego jak duże mają być wasze pączki. Moje o wielkości 5 x 5 cm) Kiedy ciasto przestygnie, do garnka dodawać po jednym jajku, całość mieszając mikserem. Gotowe ciasto przelozyc do rękawa cukierniczego z dołączona tylką w kształcie gwiazdki.
Na głębokiej patelni, lub w garnku rozgrzać tłuszcz. Na papierowe kwadraty wyciskać, z ciasta koła. Na gorący olej wrzucać pączki wraz z papierem, papierem do gory i smażyć. Kiedy ciasto zanurzy się w oleju delikatnie oderwać od ciasta papier. Pączki smażyć po obu stronach na zloty kolor.