Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gniazdka malinowe"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 328
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 328
Składniki
Białka schłodź. Wymieszaj z octem balsamicznym. Ubijaj mikserem, powoli dosypując 1/4 szkl. cukru.
Kiedy piana będzie sztywna i lśniąca, dodaj mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszaj łyżką.
Blachę z piekarnika wyłóż pergaminem. Narysuj na nim 6 kółek. Posmaruj je grubo masą bezową i zrób łyżką wgłębienia.
Blachę z bezami wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 120–125oC. Susz przez 60 minut. Następnie piekarnik wyłącz i pozostaw bezy, aż zupełnie wystygną.
Maliny przełóż na sitko, poczekaj, aż rozmarzną i ociekną. Następnie zmiksuj je i przetrzyj przez sitko. Mus wymieszaj z pozostałym cukrem, serkiem mascarpone oraz sokiem cytrynowym. Wgłębienia w bezach wypełnij przygotowanym kremem.
Brzoskwinie zmiksuj z syropem, wymieszaj z pistacjami. Polej przygotowane gniazdka i udekoruj wg uznania, np. malinami.Źródło: Naj