Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11969
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 132
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8753
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155442
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1184
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11969
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 132
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8753
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155442
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1184
Składniki
Jajka rozdzielamy. Białka ubijamy na sztywno. Resztę składników mieszamy ze sobą. Dodajemy pianę i delikatnie mieszamy. Gofrownicę nagrzewamy, kratki smarujemy olejem, za pomocą pędzelka. Wlewamy porcję ciasta i pieczemy ok. 9 minut (czas trzeba wyczuć, każda gofrownica jest inna) Przed każdym nalaniem ciasta smaruję kratki olejem. Upieczone gofry studzimy na kratce, lub stawiamy pionowo żeby odparowały, inaczej zrobią się gumowate. Podajemy z owocami, dżemem lub według uznania. Smacznego :) Moja gofrownica ma 1000 W.