Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 913
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 913
Składniki
Jajka rozdzielamy. Białka ubijamy na sztywno. Resztę składników mieszamy ze sobą. Dodajemy pianę i delikatnie mieszamy. Gofrownicę nagrzewamy, kratki smarujemy olejem, za pomocą pędzelka. Wlewamy porcję ciasta i pieczemy ok. 9 minut (czas trzeba wyczuć, każda gofrownica jest inna) Przed każdym nalaniem ciasta smaruję kratki olejem. Upieczone gofry studzimy na kratce, lub stawiamy pionowo żeby odparowały, inaczej zrobią się gumowate. Podajemy z owocami, dżemem lub według uznania. Smacznego :) Moja gofrownica ma 1000 W.