Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krucho- maślane gofry które można zjeść z dżemem i bitą smietaną.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5853
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9684
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 308
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5853
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9684
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 308
Składniki
Odmierzamy potrzebne nam składniki.
Wysmarowujemy tłuszczem gofrownice i załączamy ją do nagrzania.
Ucieramy bądź miksujemy cukier z jajami, następnie podczas miksowania dodajemy mąkę po kilka łyżek oraz wodę. Rozpuszczamy masło i także dodajemy do miski w której miksujemy. Dodajemy również aromat waniliowy i wszystko razem ponownie mieszamy.
Do nagrzanej gofrownicy nakładamy nasze ciastko i pieczemy w niej około 8-13 min ( bądź w zależności od mocy naszej gofrownicy ) Z jednej porcji ciasta wychodzi nam około 15-17 gofrów ( w zależności od rozmiaru formy ).
Gofry możemy zjeść na ciepło lub odczekać aż wystygną by były bardziej kruche. Można je jeść z owocowym dżemem i bitą śmietaną. Smacznego