Do góry

Desery Przepis na:

Gofry Maślane

Gofry Maślane

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 132

Dodano:

Odsłon: 2998

Pyszne krucho- maślane gofry które można zjeść z dżemem i bitą smietaną.

Składniki

  • 200 g masła
  • 350 g mąki
  • 150 g cukru
  • 4 jaja
  • 3 krople olejku waniliowego
  • 125 ml wody
  • tłuszcz do wysmarowania gofrownicy
  • gofrownica
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gofry Maślane

Przygotowanie

  1. Odmierzamy potrzebne nam składniki.

  2. Wysmarowujemy tłuszczem gofrownice i załączamy ją do nagrzania.

  3. Ucieramy bądź miksujemy cukier z jajami, następnie podczas miksowania dodajemy mąkę po kilka łyżek oraz wodę. Rozpuszczamy masło i także dodajemy do miski w której miksujemy. Dodajemy również aromat waniliowy i wszystko razem ponownie mieszamy.

  4. Do nagrzanej gofrownicy nakładamy nasze ciastko i pieczemy w niej około 8-13 min ( bądź w zależności od mocy naszej gofrownicy )
    Z jednej porcji ciasta wychodzi nam około 15-17 gofrów ( w zależności od rozmiaru formy ).

  5. Gofry możemy zjeść na ciepło lub odczekać aż wystygną by były bardziej kruche. Można je jeść z owocowym dżemem i bitą śmietaną.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń