Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krucho- maślane gofry które można zjeść z dżemem i bitą smietaną.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4691
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 320
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4691
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 320
Składniki
Odmierzamy potrzebne nam składniki.
Wysmarowujemy tłuszczem gofrownice i załączamy ją do nagrzania.
Ucieramy bądź miksujemy cukier z jajami, następnie podczas miksowania dodajemy mąkę po kilka łyżek oraz wodę. Rozpuszczamy masło i także dodajemy do miski w której miksujemy. Dodajemy również aromat waniliowy i wszystko razem ponownie mieszamy.
Do nagrzanej gofrownicy nakładamy nasze ciastko i pieczemy w niej około 8-13 min ( bądź w zależności od mocy naszej gofrownicy ) Z jednej porcji ciasta wychodzi nam około 15-17 gofrów ( w zależności od rozmiaru formy ).
Gofry możemy zjeść na ciepło lub odczekać aż wystygną by były bardziej kruche. Można je jeść z owocowym dżemem i bitą śmietaną. Smacznego