Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krucho- maślane gofry które można zjeść z dżemem i bitą smietaną.
Odmierzamy potrzebne nam składniki.
Wysmarowujemy tłuszczem gofrownice i załączamy ją do nagrzania.
Ucieramy bądź miksujemy cukier z jajami, następnie podczas miksowania dodajemy mąkę po kilka łyżek oraz wodę. Rozpuszczamy masło i także dodajemy do miski w której miksujemy. Dodajemy również aromat waniliowy i wszystko razem ponownie mieszamy.
Do nagrzanej gofrownicy nakładamy nasze ciastko i pieczemy w niej około 8-13 min ( bądź w zależności od mocy naszej gofrownicy )
Z jednej porcji ciasta wychodzi nam około 15-17 gofrów ( w zależności od rozmiaru formy ).
Gofry możemy zjeść na ciepło lub odczekać aż wystygną by były bardziej kruche. Można je jeść z owocowym dżemem i bitą śmietaną.
Smacznego
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 276
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zr...
Odsłon: 107
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 68
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 43
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 158
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 522
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 276
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zr...
Odsłon: 107
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 68
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 43
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 158
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 522
Składniki
Odmierzamy potrzebne nam składniki.
Wysmarowujemy tłuszczem gofrownice i załączamy ją do nagrzania.
Ucieramy bądź miksujemy cukier z jajami, następnie podczas miksowania dodajemy mąkę po kilka łyżek oraz wodę. Rozpuszczamy masło i także dodajemy do miski w której miksujemy. Dodajemy również aromat waniliowy i wszystko razem ponownie mieszamy.
Do nagrzanej gofrownicy nakładamy nasze ciastko i pieczemy w niej około 8-13 min ( bądź w zależności od mocy naszej gofrownicy ) Z jednej porcji ciasta wychodzi nam około 15-17 gofrów ( w zależności od rozmiaru formy ).
Gofry możemy zjeść na ciepło lub odczekać aż wystygną by były bardziej kruche. Można je jeść z owocowym dżemem i bitą śmietaną. Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Czekoladowe ciasto z kremem - Czekoladowa Kostka
Desery
Kremówka
Desery
Ciasto z rabarbarem
Desery
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami
Czekoladowe ciasto z kremem - Czekoladowa Kostka
Bardzo czekoladowe ciasto, którego przygotowanie nie wymaga dużego wysiłku.
Odsłon: 8
Kremówka
Klasyczna kremówka, to ciasto, które wymaga czasu na jej przygotowanie, lecz...
Odsłon: 125