Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 330
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 317
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 129
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 183
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 330
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 317
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 129
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 183
Składniki
Masło roztapiamy i łączymy z mlekiem oraz jajkami. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia oraz łączymy z cukrem oraz solą. Dodajemy do masy i mieszamy, aż będzie jednolita i gładka. Gotowe ciasto przelewamy do silikonowych foremek przeznaczonych do gofrów, wypełniając je prawie po brzegi. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 10 min. Po tym czasie wyciągamy z foremki gorące gofry i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie wkładamy do piekarnika na ok. 5-8 min, aż będą zarumienione. Podajemy jeszcze ciepłe.