Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 826
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12580
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 826
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12580
Składniki
Masło roztapiamy i łączymy z mlekiem oraz jajkami. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia oraz łączymy z cukrem oraz solą. Dodajemy do masy i mieszamy, aż będzie jednolita i gładka. Gotowe ciasto przelewamy do silikonowych foremek przeznaczonych do gofrów, wypełniając je prawie po brzegi. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 10 min. Po tym czasie wyciągamy z foremki gorące gofry i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie wkładamy do piekarnika na ok. 5-8 min, aż będą zarumienione. Podajemy jeszcze ciepłe.