Do góry

Desery Przepis na:

Gofry z piekarnika

Gofry z piekarnika

Autor:

Przepisów i artykułów: 160 Ocena: 3799

Dodano:

Odsłon: 6184

ilovebake.pl

Składniki

  • 240 g mąki tortowej 110 g masła lub margaryny 3 jajka
  • 410 ml mleka 4 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gofry z piekarnika

Przygotowanie

  1. Masło roztapiamy i łączymy z mlekiem oraz jajkami. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia oraz łączymy z cukrem oraz solą. Dodajemy do masy i mieszamy, aż będzie jednolita i gładka. Gotowe ciasto przelewamy do silikonowych foremek przeznaczonych do gofrów, wypełniając je prawie po brzegi. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 10 min. Po tym czasie wyciągamy z foremki gorące gofry i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie wkładamy do piekarnika na ok. 5-8 min, aż będą zarumienione. Podajemy jeszcze ciepłe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń