Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z pęczakiem"
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 454
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 523
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 818
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 454
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 523
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 818
Składniki
Grzyby namocz parę godz., następnie ugotuj w 2 l. osolonej wody. Odcedź, a wywarem (6 szkl.) zalej kaszę, ugotuj do miękkości na malutkim ogniu.
Z kapusty wytnij głąb, włóż ją do dużego garnka z wrzącą osoloną wodą. Gotuj ok. 10 min, po czym oddziel liście, zetnij zgrubienia. Bekon obsmaż, dodaj posiekaną cebulę. Grzyby posiekaj. Dodaj wszystko z jajkami do chłodnej kaszy, dopraw.
Farsz pozawijaj w liście. Gołąbki ułóż w rondlu na zniszczonych liściach kapusty, zalej resztą wywaru z grzybów. Przez godz. duś na małym ogniu.Źródło: Świat kobiety