Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łapcie przepis na proste, szybkie, puchate i wilgotne gorące ciasto mleczne, mega smaczne!!! Skusicie się?
Blaszka 24×28 cm, mikser ręczny
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113038
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 414
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 567
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113038
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 414
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 567
Składniki
Do miski wbij całe jajka, użyłam większych jajek ( L ). Wsyp szczyptę soli, wsyp cukier. Całość ubij mikserem na najwyższych obrotach na jasną i puszystą masę. Mąkę przesiej przez sitko z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszaj. Następnie wsyp połowę do masy jajecznej i wymieszaj trzepaczką rózgową tylko do połączenia. Do rondelka wlej mleko, wrzuć pokrojone na mniejsze kawałki masło, oraz wsyp opakowanie cukru waniliowego. Całość podgrzej na małym ogniu, póki masło się nie roztopi, następnie rondelek ściągnij z palnika. Wlej część ciepłego mleka do ciasta, wsyp resztę mąki z proszkiem do pieczenia i wymieszaj dokładnie trzepaczką rózgową, wlej resztę ciepłego mleka i ponownie wymieszaj. Tak przygotowane ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, ciasto będzie dość rzadkie, takie ma być. Piecz w temp. 180 °C, na funkcji góra – dół, bez termoobiegu ok. 40 min. Gotowe ciasto po przestygnięciu posyp cukrem pudrem. Smacznego!!! Zapraszam serdecznie na filmik z przygotowania ciasta, zachęcam do subskrypcji kanału.