Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularny w Anglii deser z gotowanych kwaśnych jabłek. Podawany często z budyniem, słodką śmietanką lub lodami. Ja dodałam rodzynki do moich jabłek i podałam z lodami waniliowymi.
Garnek, nóż, miska, łyżka, łyżeczka
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 158
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 158
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Jabłka obrać ze skórki
Następnie pokroić w mniejsze kawałki
Do garnka wlać wodę, wsypać rodzynki, i nastawić na gotowanie. Dodać jabłka i gotować na małym ogniu aż jabłka całkowicie się rozgotują, co trwa około 45 minut.
Pod koniec gotowania dodać cukier
Zdjąć z ognia. Dodać cynamon, zamieszać. Podawać albo na zimno albo na gorąco: z budyniem polanym na wierzchu lub śmietanką kremową, można że śmietaną, lub z lodami. Możliwości są różne.