Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularny w Anglii deser z gotowanych kwaśnych jabłek. Podawany często z budyniem, słodką śmietanką lub lodami. Ja dodałam rodzynki do moich jabłek i podałam z lodami waniliowymi.
Garnek, nóż, miska, łyżka, łyżeczka
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 50
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4297
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 179
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 50
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4297
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 179
Składniki
Jabłka obrać ze skórki
Następnie pokroić w mniejsze kawałki
Do garnka wlać wodę, wsypać rodzynki, i nastawić na gotowanie. Dodać jabłka i gotować na małym ogniu aż jabłka całkowicie się rozgotują, co trwa około 45 minut.
Pod koniec gotowania dodać cukier
Zdjąć z ognia. Dodać cynamon, zamieszać. Podawać albo na zimno albo na gorąco: z budyniem polanym na wierzchu lub śmietanką kremową, można że śmietaną, lub z lodami. Możliwości są różne.