Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, pachnące goździkami ciasteczka na co dzień lub od święta.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
Składniki
Mąkę razem z cukrem pudrem i goździkami przesiewamy do miski. Do tego dodajemy zimne masło i aromat pomarańczowy. Zagniatamy dość szybko i formujemy kulę. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na godzinę do lodówki. Z zimnego ciasta odrywamy niewielkie kawałki i formujemy kulki wielkości małego orzecha włoskiego, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę rozgniatamy widelcem, aby uzyskać wzorek. Ponownie wstawiamy do lodówki na 15 minut. Pieczemy 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.