Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, pachnące goździkami ciasteczka na co dzień lub od święta.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5321
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 869
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1326
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5321
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 869
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1326
Składniki
Mąkę razem z cukrem pudrem i goździkami przesiewamy do miski. Do tego dodajemy zimne masło i aromat pomarańczowy. Zagniatamy dość szybko i formujemy kulę. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na godzinę do lodówki. Z zimnego ciasta odrywamy niewielkie kawałki i formujemy kulki wielkości małego orzecha włoskiego, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę rozgniatamy widelcem, aby uzyskać wzorek. Ponownie wstawiamy do lodówki na 15 minut. Pieczemy 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.