Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, pachnące goździkami ciasteczka na co dzień lub od święta.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 651
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 94
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1194
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 651
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 94
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1194
Składniki
Mąkę razem z cukrem pudrem i goździkami przesiewamy do miski. Do tego dodajemy zimne masło i aromat pomarańczowy. Zagniatamy dość szybko i formujemy kulę. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na godzinę do lodówki. Z zimnego ciasta odrywamy niewielkie kawałki i formujemy kulki wielkości małego orzecha włoskiego, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę rozgniatamy widelcem, aby uzyskać wzorek. Ponownie wstawiamy do lodówki na 15 minut. Pieczemy 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.