Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grecka musaka cukiniowa"
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85323
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2615
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10048
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4137
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7174
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85323
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2615
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10048
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4137
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7174
Składniki
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 350
Cukinie pokrój w plastry, oprósz solą i odstaw.
Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso i smaż kilka minut.
Po chwili dołóż pomidory oraz koncentrat i całość duś około 20 minut, aż sos zgęstnieje. Posyp go słodką papryką, oregano, solą, pieprzem i cynamonem.
W rondelku rozpuść masło. Wsyp mąkę, wlej mleko i mieszaj, aż masa zgęstnieje. Zdejmij ją z kuchenki, po czym połącz z żółtym serem, jajkiem i przyprawami.
W dużym naczyniu żaroodpornym ułóż naprzemiennie, aż do wyczerpania składników: warstwy cukinii z masą mięsną. Wierzch posmaruj równo sosem beszamelowym.
Wstaw przygotowaną musakę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 40 minut. Gotową pokrój jak ciasto i podawaj.Źródło: Super TV