Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako, że sezon działkowy i grillowy się juz rozpoczął, proponuję smaczny deser, przygotowany właśnie na grillu jeszcze ciepłym po usmażeniu mięsa i kiełbasek :-)
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 31
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 431
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 31
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 431
Składniki
Skórkę banana należy wyciąć wzdłuż na szerokość ok. 1-1,5 cm. W banana wcisnąć delikatnie kilka kostek czekolady.
Ułożyć je na tacce aluminiowej i piec na grillu ok. 10-15 min. do momentu aż skórka banana zrobi się czarna, banan mięciutki, a czekolada będzie się roztapiać.
Grillowane banany mozna jeść z gałką ulubionych lodów ale bez nich tez smakują pysznie :-) Smacznego ;-)