Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako, że sezon działkowy i grillowy się juz rozpoczął, proponuję smaczny deser, przygotowany właśnie na grillu jeszcze ciepłym po usmażeniu mięsa i kiełbasek :-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11687
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11687
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Składniki
Skórkę banana należy wyciąć wzdłuż na szerokość ok. 1-1,5 cm. W banana wcisnąć delikatnie kilka kostek czekolady.
Ułożyć je na tacce aluminiowej i piec na grillu ok. 10-15 min. do momentu aż skórka banana zrobi się czarna, banan mięciutki, a czekolada będzie się roztapiać.
Grillowane banany mozna jeść z gałką ulubionych lodów ale bez nich tez smakują pysznie :-) Smacznego ;-)