Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z grilla? Czemu nie! Banany i melon świetnie sprawdzą się jako nietypowe danie z rusztu.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 159
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 258
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 159
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 258
Składniki
Banany kroimy wzdłuż na pół. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy szczyptą cukru. Melona obieramy i kroimy na plasterki grubości około 1,5cm. Najpierw na grillu układamy banany (skórką w dół), po 4 minutach dokładamy plasterki melona. Grilujemy melona koło 3 minuty na jednej stronie, obracamy i posypujemy szczyptą cukru. Drugą stronę też grillujemy około 3 minuty. Na talerzu układamy banana, melona, gałkę lodów i posypujemy kokosem. Do deseru użyłam sorbetu z marakują i pasował idealnie. Ze względu na pogodę używałam grilla elektrycznego. Jeśli będziecie używać tradycyjnego grilla czas może zmienić się, ze względu na wysokość nad żarem.