Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z grilla? Czemu nie! Banany i melon świetnie sprawdzą się jako nietypowe danie z rusztu.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2237
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 413
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 828
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17330
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2237
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 413
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 828
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17330
Składniki
Banany kroimy wzdłuż na pół. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy szczyptą cukru. Melona obieramy i kroimy na plasterki grubości około 1,5cm. Najpierw na grillu układamy banany (skórką w dół), po 4 minutach dokładamy plasterki melona. Grilujemy melona koło 3 minuty na jednej stronie, obracamy i posypujemy szczyptą cukru. Drugą stronę też grillujemy około 3 minuty. Na talerzu układamy banana, melona, gałkę lodów i posypujemy kokosem. Do deseru użyłam sorbetu z marakują i pasował idealnie. Ze względu na pogodę używałam grilla elektrycznego. Jeśli będziecie używać tradycyjnego grilla czas może zmienić się, ze względu na wysokość nad żarem.