Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z grilla? Czemu nie! Banany i melon świetnie sprawdzą się jako nietypowe danie z rusztu.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7001
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30539
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29265
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7001
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30539
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29265
Składniki
Banany kroimy wzdłuż na pół. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy szczyptą cukru. Melona obieramy i kroimy na plasterki grubości około 1,5cm. Najpierw na grillu układamy banany (skórką w dół), po 4 minutach dokładamy plasterki melona. Grilujemy melona koło 3 minuty na jednej stronie, obracamy i posypujemy szczyptą cukru. Drugą stronę też grillujemy około 3 minuty. Na talerzu układamy banana, melona, gałkę lodów i posypujemy kokosem. Do deseru użyłam sorbetu z marakują i pasował idealnie. Ze względu na pogodę używałam grilla elektrycznego. Jeśli będziecie używać tradycyjnego grilla czas może zmienić się, ze względu na wysokość nad żarem.