Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wychodzi danie z ananasa puszkowego, ponieważ on sam jest ze słodkiego syropu i moim zdaniem ma zupełnie inny smak niż świeży. Surowy ananas nie jest taki słodki, ma orzeźwiający smak i jest bardziej soczysty. Jeśli ktoś będzie robić z ananasa „syropowego” proszę podzielić się informacją jak wyszedł.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Składniki
Ananasa obrać o pokroić na kawałki. Starty imbir, cynamon, cukier i sok z limonki wymieszać na jednolitą pastę. Obtoczyć ananasy w paście i ułożyć na folii do pieczenia. Na każdym ananasie położyć mały kawałek masła i szczelnie owinąć folią zostawiając w środku trochę powietrza. Grillować 10-15 minut, w zależności od wielkości cząstek. Podawać zaraz po zdjęciu z grilla. Uwaga na skarmelizowany cukier, bo jest bardzo gorący.