Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowany bakłażan z pomidorami i natką"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 330
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 175
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 613
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 330
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 175
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 613
Składniki
Wrzuć do miski pokrojonego na plastry bakłażana, pomidorki i czosnek. Wymieszaj z 1/4 szklanki oliwy i odstaw na 10 minut.
Rozgrzej patelnię grillową (lub grill w ogródku). Zgrilluj najpierw bakłażana (po 3-4 minuty na każdą stronę) oraz czosnek. Następnie dodaj pomidorki i smaż wszystko przez minutę.
Pokrój bakłażana na małe kawałki, obierz czosnek i posiekaj. Połącz w misce z pomidorkami i posiekaną natką. Skrop octem balsamicznym i resztą oliwy. Podawaj na ciepło z pitą.Źródło: Olivia