Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grillowany kurczak z sałatką"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Mięso umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Posmaruj łyżką oliwy. Przełóż na rozgrzaną patelnię grillową i smaż z obu stron po 5 minut. Pod koniec smażenia przypraw solą i pieprzem. Zdejmij z ognia i przykryj folią na 5 minut, aby mięso doszło. W tym czasie opłucz kiełki i szpinak, dokładnie odsącz.
Pomarańcze obierz ze skóry i z błonek, pokrój w cienkie cząstki. Cebule obierz i pokrój w cieniutkie krążki. Przełóż wszystkie do miski.
Wymieszaj resztę oliwy z sokiem z cytryny i polej sałatkę. Wymieszaj. Podawaj filety posypane sałatką. Do tego kasza pęczak.Źródło: Olivia