Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu. Doskonałe na deser :)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 212
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 430
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 462
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 212
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 430
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 462
Składniki
Gruszki osącz z syropu, pozostaw na sicie, aby dobrze ociekły.
Śmietankę wlej do małego garnuszka, dodaj połamaną czekoladę, mieszając trzepaczką, podgrzewaj na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści. Na koniec wymieszaj z koniakiem.
W polewie czekoladowej zanurzaj osączone gruszki. Po dwie połówki układaj na talerzykach deserowych.
Przybierz rozetką bitej śmietany i sosem malinowym oraz listkiem zieleniny. Jeśli masz świeże maliny, możesz nimi udekorować deser. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.