Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88273
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 31
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88273
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 31
Składniki
Maliny razem z cukrem wanilinowym smażyć na małym ogniu (aż zgęstnieje). Żelatynę (2 łyżeczki) rozpuścić w gorącej wodzie ,dokładnie wymieszać z malinami. Wyporcjować do pucharków . Wstawić do lodówki ,do stężenia. Gruszki smażyć na małym ogniu dodając cukier oraz szczyptę cynamonu. Żelatynę (2 łyżeczki) rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku ,dolać do zblendowanych uprzednio gruszek i dokładnie wymieszać. Rozlać do pucharków (na maliny). Wstawić do lodówki ,do stężenia.