Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser dla naszych pociech.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 449
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13153
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 449
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13153
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Składniki
Wykonanie: Ciasto odwinąć z papieru, przełożyć na blachę razem z pergaminem i przeciąć na cztery części. Gruszki obrać(ogonki zostawić)ułożyć na kawałkach ciasta francuskiego wcześniej posmarowanego konfiturą. Ciasto podciągnąć do połowy gruszki, górę naciąć nożem w formie kratki i posmarować kremem i posypać płatkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut na złoty kolor.