Do góry

Desery Przepis na:

Gruszki Tymuszki

Gruszki Tymuszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2489 Ocena: 17461

Dodano:

Odsłon: 215

Wspaniały deser dla naszych pociech.

Składniki

  • Ciasto francuskie 1 opakowanie
  • Gruszki duże 4 szt.
  • Konfitura 1 słoiczek(smak dowolny)
  • Krem orzechowy 4 łyżki
  • Płatki migdałowe 4 łyżki
  • Papier do formy
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gruszki Tymuszki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ciasto odwinąć z papieru, przełożyć na blachę razem z pergaminem i przeciąć na cztery części. Gruszki obrać(ogonki zostawić)ułożyć na kawałkach ciasta francuskiego wcześniej posmarowanego konfiturą. Ciasto podciągnąć do połowy gruszki, górę naciąć nożem w formie kratki i posmarować kremem i posypać płatkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń