Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wyśmienicie i pięknie się prezentuje.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96991
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1921
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5755
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5756
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96991
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1921
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5755
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5756
Składniki
Sok wiśniowy zagotować z cukrem.
Wrzucić do niego obrane i wydrążone połówki gruszek i gotować 10-15 minut.
Po tym czasie gruszki wyjąć i schłodzić a syrop dalej gotować na dość dużym ogniu jeszcze ok. 1 godziny do uzyskania lekkiego syropu.
Do syropu dodać owoce i odstawić do ostygnięcia. Gruszki podawać z lodami i owocowym syropem.