Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wyśmienicie i pięknie się prezentuje.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 690
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 460
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 690
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 460
Składniki
Sok wiśniowy zagotować z cukrem.
Wrzucić do niego obrane i wydrążone połówki gruszek i gotować 10-15 minut.
Po tym czasie gruszki wyjąć i schłodzić a syrop dalej gotować na dość dużym ogniu jeszcze ok. 1 godziny do uzyskania lekkiego syropu.
Do syropu dodać owoce i odstawić do ostygnięcia. Gruszki podawać z lodami i owocowym syropem.