Do góry

Desery Przepis na:

Gruszki z syropem owocowym i lodami

Gruszki z syropem owocowym i lodami

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22281

Dodano:

Odsłon: 1893

Smakuje wyśmienicie i pięknie się prezentuje.

Składniki

  • gruszka, 4
  • sok wiśniowy, 0,5 l
  • owoce jagodowe, 20 dag
  • cukier, 8 łyżeczek
  • orzechy wloskie, 5 dag
  • cynamon, szczypta
  • lody waniliowe lub czekoladowe, 8 kulek
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Gruszki z syropem owocowym i lodami

Przygotowanie

  1. Sok wiśniowy zagotować z cukrem.

  2. Wrzucić do niego obrane i wydrążone połówki gruszek i gotować 10-15 minut.

  3. Po tym czasie gruszki wyjąć i schłodzić a syrop dalej gotować na dość dużym ogniu jeszcze ok. 1 godziny do uzyskania lekkiego syropu.

  4. Do syropu dodać owoce i odstawić do ostygnięcia. Gruszki podawać z lodami i owocowym syropem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń