Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wyśmienicie i pięknie się prezentuje.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 705
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12498
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 705
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12498
Składniki
Sok wiśniowy zagotować z cukrem.
Wrzucić do niego obrane i wydrążone połówki gruszek i gotować 10-15 minut.
Po tym czasie gruszki wyjąć i schłodzić a syrop dalej gotować na dość dużym ogniu jeszcze ok. 1 godziny do uzyskania lekkiego syropu.
Do syropu dodać owoce i odstawić do ostygnięcia. Gruszki podawać z lodami i owocowym syropem.