Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wyśmienicie i pięknie się prezentuje.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3942
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415305
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2524
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3942
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415305
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2524
Składniki
Sok wiśniowy zagotować z cukrem.
Wrzucić do niego obrane i wydrążone połówki gruszek i gotować 10-15 minut.
Po tym czasie gruszki wyjąć i schłodzić a syrop dalej gotować na dość dużym ogniu jeszcze ok. 1 godziny do uzyskania lekkiego syropu.
Do syropu dodać owoce i odstawić do ostygnięcia. Gruszki podawać z lodami i owocowym syropem.