Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze składników, które praktycznie zawsze mamy w domu i znikają równie szybko, gdyż smakują pysznie z aromatyczna kawą lub herbatą :-) uzależniające :-)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1012
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5588
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8720
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17959
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1012
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5588
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8720
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17959
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy kaszę mannę, cukier, pokrojone w małą kostkę masło, jajka, olejek i proszek do pieczenia. Na końcu dodajemy śmietanę. Zagniatamy ciasto. Owijamy w folię spożywczą i wkładamy na ok. 30 minut do lodówki. Formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Delikatnie spłaszczamy. W środku robimy dziurkę i nakładamy odrobinę marmolady. Ciastka układamy na blaszce (w dużych odstępach) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut do zrumienienia się wierzchu. Smacznego!