Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grysikowiec z truskawkami - ciasto z kaszy manny bez pieczenia i miksera
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Składniki
W Garnku zagotować 750 ml mleka z cukrami oraz masłem. W pozostałych 250 ml mleka wymieszać kasze mannę i wlać do gotującego się mleka. Gotować przez ok. 2-3 minuty cały czas mieszając na wolnym ogniu do czasu, aż masa zgęstnieje. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, Na dnie układamy warstwę herbatników. Wykładamy połowę ciepłej przygotowanej masy. Wykładamy kolejną warstwę herbatników oraz pozostałą część masy i wyrównujemy łyżką. Ostawiamy na ok. 15 minut W 750 ml wrzątku rozpuścić galaretki i odstawić do przestudzenia. Na ciasto układamy połówki truskawek ( można lekko poodciskać do masy). Zalać wystudzoną galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Smacznego!