Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ciasto pyszne bez pieczenia. Oczywiście z truskawkami.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6588
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154830
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 470
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6588
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154830
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 470
Składniki
Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami. Zagotować mleko i dodać grysik. Gotować, mieszać aż masa zgęstnieje. Dodać cukier, cukier waniliowy i sok z cytryny. Masę wylać na herbatniki. Powciskać oczyszczone, umyte i osuszone truskawki. Wystudzić. Galaretkę krystaliczną rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać jogurt i rozpuszczoną, i wystudzoną ( prawie tężejącą ) galaretkę krystaliczną. Wyłożyć na zimną masę grysikową. Wstawić do lodówki, żeby pianka stężała. Na piankę wylać tężejącą galaretkę truskawkową. Galaretkę zrobić wg przepisu na opakowaniu. Wstawić do lodówki. Śmietanę ubić i przełożyć do rękawa cukierniczego. Jak już ciasto stężeje, udekorować śmietaną wg fantazji i truskawkami. Smacznego