Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybki sa super pyszne i łatwe w wykonaniu tylko troche pracochłonne.Z tej porcji wyszło mi 25szt.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 345
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1268
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 345
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1268
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Składniki
Ciasto:wszystkie składniki posiekać i zagnieść i wstawić do lodówki na około godzinę.Po schłodzeniu ciasto rozwałkować i wycinać z niego szklanka i foremką do babeczek pary krążków.Krążkami wyciętymi szklanką oblepiać posmarowana tłuszczem zewnetrzną stronę foremek do babeczek i upiec w piekarniku na złoty kolor.Wyciąć małym kieliszkiem środki z krążków wykrojonych foremką i upiec je.Uformować z rulonu ciasta korzonki grzybka,maczać je w białku,a koniuszki w maku,następnie upiec.
Do upieczonych kapeluszy nakładać krem i przykryć je krążkiem z dziurką.Włożyć korzonek w dziurkę.Kapelusz grzybka polać polewa czekoladową.