Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybki sa super pyszne i łatwe w wykonaniu tylko troche pracochłonne.Z tej porcji wyszło mi 25szt.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35999
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1308
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1792
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35999
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1308
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1792
        
        
                Składniki
Ciasto:wszystkie składniki posiekać i zagnieść i wstawić do lodówki na około godzinę.Po schłodzeniu ciasto rozwałkować i wycinać z niego szklanka i foremką do babeczek pary krążków.Krążkami wyciętymi szklanką oblepiać posmarowana tłuszczem zewnetrzną stronę foremek do babeczek i upiec w piekarniku na złoty kolor.Wyciąć małym kieliszkiem środki z krążków wykrojonych foremką i upiec je.Uformować z rulonu ciasta korzonki grzybka,maczać je w białku,a koniuszki w maku,następnie upiec.
Do upieczonych kapeluszy nakładać krem i przykryć je krążkiem z dziurką.Włożyć korzonek w dziurkę.Kapelusz grzybka polać polewa czekoladową.