Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybki sa super pyszne i łatwe w wykonaniu tylko troche pracochłonne.Z tej porcji wyszło mi 25szt.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 315
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1439
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 476
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1186
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 315
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1439
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 476
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1186
Składniki
Ciasto:wszystkie składniki posiekać i zagnieść i wstawić do lodówki na około godzinę.Po schłodzeniu ciasto rozwałkować i wycinać z niego szklanka i foremką do babeczek pary krążków.Krążkami wyciętymi szklanką oblepiać posmarowana tłuszczem zewnetrzną stronę foremek do babeczek i upiec w piekarniku na złoty kolor.Wyciąć małym kieliszkiem środki z krążków wykrojonych foremką i upiec je.Uformować z rulonu ciasta korzonki grzybka,maczać je w białku,a koniuszki w maku,następnie upiec.
Do upieczonych kapeluszy nakładać krem i przykryć je krążkiem z dziurką.Włożyć korzonek w dziurkę.Kapelusz grzybka polać polewa czekoladową.