Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7574
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2621
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7574
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2621
Składniki
Zagnieść ciasto i dać na ok 1 godz do lodówki. Rozwałkować cienko, wycinać pary krążków, w jednych wyciąć dziurki, drugie nałożyć na odwrócone do góry dnem foremki babeczek (nie trzeba smarować, po upieczeniu i wystudzeniu łatwo się zdejmuje). Ścinki ciasta uformować jako korzonki i maczać w białku i maku. Upiec na złoty kolor.
Upieczone grzybki nadziewamy masą, przykładamy krążek z dziurką, smarujemy polewą, jak zastygnie dodajemy trzonek i grzybki gotowe.
Do ciasta nie daję cukru, bo jest masa i polewa i to wystarczy.