Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1285
Dodano: 27.12.2011
Odsłon: 4627
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Zagnieść ciasto i dać na ok 1 godz do lodówki. Rozwałkować cienko, wycinać pary krążków, w jednych wyciąć dziurki, drugie nałożyć na odwrócone do góry dnem foremki babeczek (nie trzeba smarować, po upieczeniu i wystudzeniu łatwo się zdejmuje). Ścinki ciasta uformować jako korzonki i maczać w białku i maku. Upiec na złoty kolor.
Upieczone grzybki nadziewamy masą, przykładamy krążek z dziurką, smarujemy polewą, jak zastygnie dodajemy trzonek i grzybki gotowe.
Do ciasta nie daję cukru, bo jest masa i polewa i to wystarczy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)