Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni
Utrzyj masło z cukrem na puszystą masę. Dodaj kawę, potem jajko.
Wymieszaj z mąką i kawałkami czekolady tak by powstała jednorodna masa.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż łyżką porcje ciasta. Wstaw do piekarnika i piecz 10-15 minut. Pozostaw a blasze do wystygnięcia.