Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite połączenie biszkoptu z kakaowymi herbatnikami oraz serka pomarańczowego.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12049
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 143
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8855
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155510
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1203
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12049
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 143
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8855
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155510
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1203
Składniki
Ubijamy na sztywno białka z cukrem, dodajemy żółtka i mieszamy. Następnie dodajemy mąkę pszenną i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy, pod koniec dodajemy połamane na mniejsze cząstki herbatniki ale tylko połowę opakowania. Wlewamy ciasto na blaszkę 25 na 25 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Gdy biszkopt stygnie rozpuszczamy żelatynę w 3 łyżkach wrzątku. Do serka dajemy lekko wystudzoną żelatynę miksujemy, następnie dodajemy pozostałe pokruszone herbatniki, delikatnie mieszamy i wykładamy na biszkopt. Możemy zetrzeć na wierzch czekoladę lub dwa pokruszone herbatniki. Chłodzimy w lodówce.