Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny smak! Przepis ten znalazłam w najstarszym zbiorze z przepisami mojej prababci.Wypróbowałam i... Wyszło: świetnie, słodko, kwaśne i po prostu inaczej:)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 33
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1345
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 33
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1345
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Kwasek rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej wody. Herbatniki zmielić.
Utrzeć margarynę, dodać cukier, mieszając wbić jajka a następnie wsypać herbatniki. Ciągle mieszając dodawać rozpuszczony kwasek (ja lubię dość kwaśne wiec daję wszystko ale na początek proponuję próbować). Wszystko dokładnie utrzeć i smarować wafle.
Dla urozmaicenia można jedną warstwę delikatnie przełożyć powidłem tak jak widać na zdjęciu.Osobiście wolę bez udziwnień ale ten egzemplarz robiłam na specjalne zamówienie.