Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pachnące, kruche, mocno maślane ciasteczka z kokosową nutą. Doskonale sprawdzą się do popołudniowej kawy lub jako słodka przekąska dla Maluchów :)
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 660
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 660
Składniki
Do miski dodajemy cukier, cukier waniliowy, masło oraz dwa jajka i ucieramy wszystko za pomocą miksera.
Następnie do powstałej masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe i zagniatamy ciasto. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na około 10 minut do zamrażarki.
Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy dowolne kształty za pomocą foremki (u mnie hipcie :-) ). Uformowane ciasteczka układamy na papierze do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 12 minut.
Ciasteczka przechowujemy w zamkniętym pojemniku np. puszce. Z każdym dniem stają się coraz smaczniejsze. Życzę smacznego! :)