Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Hiszpańskie ślimaczki"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
Składniki
Do mleka dodaję wodę, masło, sól. Wszystko zagotowuję. Mieszając, powoli wsypuję mąkę i nadal gotuję na małym ogniu. Kiedy ciasto zaczyna odstawać od garnka, przekładam je do miski, a następnie starannie ucieram z jajkami (dodaję stopniowo po jednej sztuce).
Napełniam szprycę ciastem i wyciskam ślimaczki na gorący olej. Smażę z obu stron na rumiano. Przekładam na ręcznik papierowy, by odsączyć tłuszcz. Posypuję pudrem.
90 min
Porcja 480 kcal
Koszt porcji około 1,30 zł
porcji
Do ciasta nie trzeba dodawać cukru. Słodki smak nadaje cukier puder.Źródło: Kobieta i życie