Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Holenderskie pierniczki"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
Margarynę posiekaj z mąką. Dodaj miód, cukier, kakao, proszek do pieczenia, mleko, przyprawę do piernika i szczyptę soli, połącz. Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Uformuj kulę, owiń w folię spożywczą, włóż na godzinę do lodówki.
Ciasto rozwałkuj, foremką wytnij dowolne kształty. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstaw do rozgrzanego do temp. 160°C pie karnika, piecz ok. 15 minut. Ostudź, udekoruj, np. lukrem.Źródło: Chwila dla Ciebie