Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt to jeden z podstawowych wypieków, który stanowi podstawę tortów i wielu słodkości. To ciasto jest jednym z najstarszych na świecie o prawdziwie królewskim rodowodzie. Pierwsze przepisy mają nawet prawie 1000 lat! Idealny biszkopt siostry Anastazji charakteryzuje się niezwykłą lekkością i puszystością, dzięki użyciu dokładnie ubitych białek, delikatnie wmieszanych w masę. Jest prosty w wykonaniu, osiąga znaczną wysokość i nie opada. Świetnie nada się jako baza do tortów i biszkoptowych ciast siostry Anastazji i nie tylko.
Podgrzej wszystkie składniki do temperatury pokojowej.
Umieść miękkie masło, cukier i ekstrakt waniliowy w misce i utrzyj mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodawaj po 1 żółtku, za każdym razem upewniając się, że zostały dobrze wchłonięte. Wsyp partiami przesianą wcześniej mąkę i proszek do pieczenia. Pilnuj, by nie powstały grudki! Miksuj wszystko razem przez kilka minut do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji.
W osobnej misce ubij białka na sztywną i lśniącą pianę. Dodaj do wcześniej przygotowanej masy, delikatnie mieszając drewnianą łyżką do całkowitego połączenia składników.
Tortownicę o średnicy 24 cm natłuść masłem i posyp bułką tartą. Wlej do niej masę i włóż ją do nagrzanego do 180 st. Celsjusza piekarnika. Piecz przez 40 minut – do suchego patyczka. Wyjmij i ostudź.
Sprawdzony przepis na biszkopt z 6 jaj. Zawsze się udaje.
Odsłon: 5589
Ciasto Marysieńka siostry Anastazji to wyjątkowo orzechowa propozycja, która...
Odsłon: 8196
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 70
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 69
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 66
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 70
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 69
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 66
Składniki
Podgrzej wszystkie składniki do temperatury pokojowej.
Umieść miękkie masło, cukier i ekstrakt waniliowy w misce i utrzyj mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodawaj po 1 żółtku, za każdym razem upewniając się, że zostały dobrze wchłonięte. Wsyp partiami przesianą wcześniej mąkę i proszek do pieczenia. Pilnuj, by nie powstały grudki! Miksuj wszystko razem przez kilka minut do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji.
W osobnej misce ubij białka na sztywną i lśniącą pianę. Dodaj do wcześniej przygotowanej masy, delikatnie mieszając drewnianą łyżką do całkowitego połączenia składników.
Tortownicę o średnicy 24 cm natłuść masłem i posyp bułką tartą. Wlej do niej masę i włóż ją do nagrzanego do 180 st. Celsjusza piekarnika. Piecz przez 40 minut – do suchego patyczka. Wyjmij i ostudź.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z agrestem
Desery
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Tarta z agrestem
Delikatny smaczny deserek.
Odsłon: 49
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 208