Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ten spód do tortu,jest pieczony z olejem .Jest wilgotny w srodku i lepszy do krojenia.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 287
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1050
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4104
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 287
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1050
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4104
Składniki
Srednica tortownicy 23-26 cm jajka,cukier i cukier waniliowy ubijamy na puszysta,biala mase.Dodajemy olej i mleko i mieszamy dalej. Dodajemy przesiana make z pr.do pieczenia.Mieszamy krótko ,tylko do polaczenia skladników. Wlewamy do formy wylozonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku 175-180 stopni góra/dól przez ok.50 min.
Po upieczeniu zostawic do ostygniecia.Wyciadnac z formy i odwrócic na góry nogami na blaszcze i pozostawic do calkowitego wystygniecia,wtedy mamy dwie proste powierzchnie:góra i dól.