Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ten spód do tortu,jest pieczony z olejem .Jest wilgotny w srodku i lepszy do krojenia.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 119
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3726
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 162
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 876
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 119
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3726
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 162
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 876
Składniki
Srednica tortownicy 23-26 cm jajka,cukier i cukier waniliowy ubijamy na puszysta,biala mase.Dodajemy olej i mleko i mieszamy dalej. Dodajemy przesiana make z pr.do pieczenia.Mieszamy krótko ,tylko do polaczenia skladników. Wlewamy do formy wylozonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku 175-180 stopni góra/dól przez ok.50 min.
Po upieczeniu zostawic do ostygniecia.Wyciadnac z formy i odwrócic na góry nogami na blaszcze i pozostawic do calkowitego wystygniecia,wtedy mamy dwie proste powierzchnie:góra i dól.