Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe,lekko rozgrzewające ciasto ucierane z gruszką.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14547
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19605
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14547
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19605
Składniki
Tortownica 20-21 cm. Mąkę mieszamy z proszkiem i imbirem. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy po jednym jajku i mąkę. Dokładnie wszystko mieszamy. Gruszki obieramy, wydrążamy i kroimy w grube plastry ( około 1-2 cm). Tortownicę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą. Połowę ciasta przekładamy do formy, następnie koliście układamy plastry gruszki. Wykładamy resztę ciasta. Wierzch posypujemy sezamem. Ciasto pieczemy w 180 C około 60-70 minut. Ciasto jest dość wysokie, dlatego jak środek będzie płynny a boki podpieczone to zmniejszam temperaturę do 175 C.