Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe,lekko rozgrzewające ciasto ucierane z gruszką.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1577
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1577
Składniki
Tortownica 20-21 cm. Mąkę mieszamy z proszkiem i imbirem. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy po jednym jajku i mąkę. Dokładnie wszystko mieszamy. Gruszki obieramy, wydrążamy i kroimy w grube plastry ( około 1-2 cm). Tortownicę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą. Połowę ciasta przekładamy do formy, następnie koliście układamy plastry gruszki. Wykładamy resztę ciasta. Wierzch posypujemy sezamem. Ciasto pieczemy w 180 C około 60-70 minut. Ciasto jest dość wysokie, dlatego jak środek będzie płynny a boki podpieczone to zmniejszam temperaturę do 175 C.