Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Imbirowy czekoladowiec"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13145
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1488
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14454
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5975
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13145
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1488
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14454
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5975
Składniki
Ciasto: mleko podgrzej, masło pokrój na kawałki, dodaj do mleka. Gdy się rozpuści, zdejmij garnuszek z gazu i poczekaj, aż ostygnie. Jajka rozbij i utrzyj z cukrem na puszystą, jasną masę. Wlej miód, dodaj imbir i przestudzone mleko z masłem. Zmiksuj na gładką masę.
2. Mąkę przesiej z proszkiem, sodą, kakao, cynamonem i solą. Wsypuj partiami do masy jajecznej i delikatnie mieszaj. Czekoladę posiekaj i wsyp do masy. Wymieszaj.
Ciasto przelej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 35 minut w 180°C. Wyjmij z piekarnika i ostudź.
Polewa: czekoladę połam, rozpuść w podgrzanej kremówce. Wymieszaj, odstaw na 15 minut. Polej ciasto.Źródło: Naj