Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Imbirowy czekoladowiec"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
Ciasto: mleko podgrzej, masło pokrój na kawałki, dodaj do mleka. Gdy się rozpuści, zdejmij garnuszek z gazu i poczekaj, aż ostygnie. Jajka rozbij i utrzyj z cukrem na puszystą, jasną masę. Wlej miód, dodaj imbir i przestudzone mleko z masłem. Zmiksuj na gładką masę.
2. Mąkę przesiej z proszkiem, sodą, kakao, cynamonem i solą. Wsypuj partiami do masy jajecznej i delikatnie mieszaj. Czekoladę posiekaj i wsyp do masy. Wymieszaj.
Ciasto przelej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 35 minut w 180°C. Wyjmij z piekarnika i ostudź.
Polewa: czekoladę połam, rozpuść w podgrzanej kremówce. Wymieszaj, odstaw na 15 minut. Polej ciasto.Źródło: Naj