Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, ciężki, zwarty sernik. Odmiana od lekkich, puszystych, pieczonych w kąpieli wodnej. Słodki z aromatem gruszek i imbiru. Polecam :-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5396
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 910
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11842
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5396
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 910
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11842
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1355
Składniki
Spód: Herbatniki zmielić w malakserze na sypki piasek. Masło stopić i wymieszać z ciastkami. Tortownicę (21cm) wysmarować tłuszczem i wyłożyć masą ciasteczkową, ugnieść i wstawić do lodówki.
Masa serowa: Twaróg zmielić co najmniej 2 razy. Wszystkie składniki zmiksować do ich połączenia. Wylać na ciasteczkowy spód. Gruszki obrać, wydrążyć i pokroić w ósemki. Wciskać je w masę tak aby jak najmniej wystawały i się nie przypiekły.
Piec w temp. 180 stopni ok. 60 - 70 min. Smacznego :-)