Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk na słodko po 6. miesiącu"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 86
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 86
Składniki
Dokładnie umyj jabłko i sparz je wrzątkiem. Obierz owoc ze skórki i pokrój na niewielkie cząstki. Następnie zalej ok. 100 ml wody i zagotuj, by jabłko się rozgotowało.
Indyka starannie opłucz pod bieżącą wodą i ugotuj w osobnym garnku w niewielkiej ilości wody.
Mięso połącz z rozgotowanym jabłkiem i kaszką. Wszystkie zmiksuj na jednolitą papkę. Tuż przed podaniem dodaj łyżeczkę masła i jeszcze raz zagotuj danie.Źródło: Mam dziecko