Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto dla wielbicieli serników - właśnie takich jak ja
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 127
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1823
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14481
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19557
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 127
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1823
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14481
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19557
Składniki
Masło, cukier, cukier waniliowy, kakao wkładamy do rondelka i podlewamy 5 łyżkami wody. Gotujemy na małym ok 5 minut, od czasu do czasu mieszając, Studzimy. Do zimnej masy dodajemy żółtka i miksujemy. Z masy odlewamy pół szklanki i odstawiamy. Do pozostałej masy dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie miksujemy. Z białek ubijamy sztywną pianę, delikatnie łączymy ją z masą (najlepiej rózgą lub drewnianą szpatułką). Blaszkę o wymiarach 25x36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto.
Ser miksujemy z cukrem, masłem i budyniami. (Jeśli używamy twarogu najpierw dwukrotnie go mielimy). Masę wykładamy na ciasto. Pieczemy ok 60 minut w temperaturze 180°. Studzimy.
Pozostałą masę czekoladową (pozostawioną z ciasta) lekko podgrzewamy aby stała się płynna. Rozprowadzamy po wierzchu ciasta.